Dropshipping

Rollator dropshipping is in de afgelopen jaren flink populair geworden. Dit is te danken aan het flink aantal webshops die hun intrede hebben gedaan in het world wide web. Veel mensen verwarren dit met marketing, maar eigenlijk is dropshippen simpelweg een manier om de logistiek te regelen van je bedrijf of webshop. Dit houdt dus wel in dat je niet zomaar kunt verwachten dat de klanten binnen stromen door hiervan gebruik te maken. Wel maak je het jezelf veel gemakkelijker, omdat je de logistiek grotendeels uitbesteedt.

Wat is dropshipping nou eigenlijk?

Rollator dropshipping houdt in dat je een ander bedrijf inhuurt om de producten die je verkoopt in je webshop, direct naar de klant te sturen. Dit bedrijf beschikt dus over de producten die jij verkoopt. Wanneer je klanten een product bestellen, stuur jij deze bestelling door naar het dropshippingbedrijf en deze sturen het dan naar je klant. Het is duidelijk dat dit voor jou als webshop, vele voordelen biedt.

De voordelen van dropshippen

Dropshipping biedt vele voordelen. Het belangrijkste voordeel is dat je zelf geen voorraad hoeft te hebben. Dit betekent dat je je webshop ook echt puur online kunt houden, omdat je geen opslagplaats nodig hebt. Dit heeft weer tot gevolg dat je minder kosten hebt en dus meer winst overhoudt. Een ander voordeel is dat je niet zelf het inventaris bij hoeft te houden, dit doet namelijk een ander voor je. Er valt niets te versturen of op een andere manier te organiseren, want ook dit doet het bedrijf voor je.

De nadelen van dropshipping

Zoals alles in het leven heeft ook dripshippen nadelen. Er zijn namelijk een aantal dingen waar je bijzonder goed rekening mee moet houden. Ten eerste ben je beperkt in je aanbod, omdat je afhankelijk bent van de producten die dit bedrijf aanbiedt. Ten tweede kan het zijn dat je meer voor de individuele producten betaalt omdat je geen korting krijgt voor een bulk order. Ten slotte moet je nog rekening houden met de levertijden. Als je namelijk een bedrijf vindt in bijvoorbeeld China, dan kun je rekenen op levertijden van enkele weken tot een maand. Dit heeft natuurlijk effect op je klanten, die dan wellicht eerder voor een ander bedrijf kiezen.

Lees meer over dropshipping