Topro Troja review

Door Sylvia de la Salle

Topro Troja test

trojaSinds een tijdje, ben ik op zoek naar een rollator die volledig aan mijn wensen tegemoet komt en eindelijk lijken mijn eisen vervuld. Het is van groot belang dat de veiligheid in orde is, om situaties als deze te voorkomen. Vaak blijken rollators gemakkelijk in het gebruik, maar lastig om te vervoeren. Soms zijn ze te zwaar om te tillen, zeker wanneer hij in de achterbak van een auto moet. Doordat je hierbij vaak moet passen en meten, vergt het nogal wat kracht om de rollator vast te houden. De Troja rollator maakt deze handeling een stuk gemakkelijker. Het is een speciale lichtgewicht rollator, die ook nog eens in de breedte opklapbaar is. Zelfs de duwstangen kunnen ingekort worden, waardoor er een zeer handelbaar en compact geheel ontstaat. Met één handbeweging, maak ik van de rollator een klein pakketje, wat gemakkelijk mee te nemen is in de taxi, bus of vliegtuig. Tijdens het inklappen blijft hij zeer stabiel, waardoor het nog eenvoudiger is. Een ideale rollator dus, om mee te nemen in de kleine achterbak van mijn auto.

Het uiterlijk

De rollator heeft een elegante uitstraling. Een mooi aluminium frame met kunststof verbindingsstukken. Zelf heb ik gekozen voor de zilverkleurige uitvoering, maar donker grijs, zwart, parelmoer of goud behoren ook tot de mogelijkheden. Ook wat betreft de maatvoering heb je drie opties: de Troja X (extra small), de Troja S (small) en de Troja M (medium). Het unieke polyester boodschappennetje, zorgt dat ik mijn dagelijkse boodschappen met gemak kan vervoeren. De comfortabele ventilerende zitting van de Topro Troja rollator, maakt dat ik tijdens dit dagelijkse uitstapje tussendoor even kan bijkomen en bijkletsen met bekenden. Dit alles laat me weer genieten van mijn uitstapje naar de plaatselijke markt.

Het onderhoud

topro troja wielenEigenlijk is alles aan deze rollator gebruiksvriendelijk, zelfs het onderhoud van de Topro Troja rollator. Hij kan worden afgespoeld en gereinigd met water en de aan slijtage onderhevige onderdelen zijn na leverbaar. De remmen kunnen worden ingesteld, zodat ook mijn veiligheid kan worden gewaarborgd. De stapsteun en de anti stootrand zorgen dat de Topro Troja rollator gemakkelijk over stoepen en drempels te verplaatsen is. De rubberen banden geven een optimaal comfort bij oneffenheden. Zelfs als de ondergrond niet geschikt is voor een rollator, kost het me door zijn lichte gewicht, minder moeite om hem hier even overheen te tillen. De handgrepen hebben een lekkere grip, zelfs tijdens de warme dagen. Wilt u meer weten over de betekenis van het woordje ‘rollator’, kijk dan eens hier.

Accessoires

Zelf, geniet ik enorm van het dienblad wat ik bij de rollator van Topro Troja heb mee besteld. Het gemak van mijn flexibele en rijdende ‘bijzettafel’ maakt sommige huishoudelijke handelingen een stuk eenvoudiger. En natuurlijk staat hij naast mijn stoel, met een drankje op het dienblad als ik even geniet van het niets doen. Dat moet ook af en toe kunnen, toch? Eigenlijk ben ik heel tevreden met deze Topro Troja rollator. Misschien dat ik er nog wel een val alarm en led verlichting op laat zetten, om hem helemaal af te maken. Niet omdat het nu echt nodig is, maar gewoon omdat het kan en het me nog een extra stukje veiligheid verschaft.